Ürün Hakkında

KOMAR (ORMAN GÜLÜ) ÇİÇEĞİ

Latince adı Rhododendron Ponticum olan Komar bitkisi yaklaşık 10 metre boylarında, kışın yapraklarını döken türü olan veya her daim yeşil türleri olan odunsu ve oldukça gösterişli bir ağaç türüdür. Genellikle çalı ve bodur ağaç formundadır. Yaprakları 10-20 cm uzunlukta sert ve derimsidir sapı kısadır, çiçek ve yapraklarında yağ bezesi bulunur. Bol tohum verir, tohumları miniktir ve rüzgar sayesinde etrafa dağılır. Çiçekleri beyaz, mor, pembe ve sarı renklidir. Yaklaşık 130 türü bulunan Komar Çiçeği Orta Avrupa, Balkanlar ve Karadeniz’de yetişir, özellikle yaygın olduğu bölge Rize’dir çünkü rutubetli ve humuslu toprakta, yüksek rakımda ve dağların kuzey yamaçlarında yetişir. Bu bitkiden oldukça şifalı olan Komar Balı elde edilir, nadir bulunan bu balın saymakla bitmeyen faydaları vardır ve orijinal Komar Balı’na güvenilir ve tescilli bir kaynaktan sahip olmak çok önemlidir. İşte bu noktada sağlıklı ve güvenilir bir adres arıyorsanız köyde.com tam sizin aradığınız şey!

Komar Balı Nedir?

Orman gülü balı, deli bal ve komar balı olarakta bilinir. Dünya’da 800 çeşiti olan orman gülünün en etkililerinden biri olan mor orman gülü ülkemizde karadeniz bölgemizde bulunmaktadır ve bu balımızda mor orman gülü çiçeğinden üretilmektedir. Orman gülü balının hasat süresi çok kısa olup çok az üretilen bir baldır. Orman gülü faydalı olduğu kadarda zararlıdır. Uzmanlar orman gülü balını kullanımında 14 yaş altına uygun görmemektedir. ORMAN GÜLÜ BALINI 14 YAŞ ÜZERİ KİŞİLER DOKTOR KONTROLÜNDE KULLANABİLİR. 

Orman gülü balı normal bir bal gibi bol bol tüketilebilecek bir bal kesinlikle değildir sadece şifa amacıyla kullanılır. 14 yaş üstü herkes günde 1 tatlı kaşığı kullanabilir fazlası zarardır.

Üretimi çok az olan bir baldır.

Orman Gülü (Deli Balı) ın Faydaları:

*TANSİYON VE HİPER TANSİYONA BİREBİR ETKİLİ
* AKCİĞERLERİN TEMİZLENMESİNDE
*AĞRI KESİCİ ÖZELLİĞİ VARDIR

Komar bali Doğu Karadeniz bölgesinde Orman gülü olarak bilinen yaprakli yöre adıyla komar çiçeklerinden Kafkas ariları’nın elde ettiği bir bal çeşitimizdir.
Komar çiçeğinın yörede üç çeşiti bulunmaktadır.
Sahil kesimlerde mor kumar çiçeği (orman gülü), yüksek rakımlı yaylalarda ise beyaz komar (Yayla gülü) olarak adlandırılır. Diğer bir türü yörede çifin adı verilen sarı komar (Sari çifin, sari zifin ) çiçeğidir..
Komar çiçeğinden üretilen bal faydalı şifalı bir bal olduğu gibi Sarı çifin türünden üretilen balı kullanan kişilerde zehirlenme belirtileri görülebilmektedir.
Komar çiçeklerinde bulanan toksit maddelerin arılar tarafından alınarak ariların organizmalarından doğrudan bala karışarak bali tüketen kişilerde tansiyon düşüklüğüne sebep olmaktadır. Komar çiçekleri beş taç yapraklı mor, beyaz, sarı çiçekli ağaççıklardır. Yöremizde bu üç çeşit komar çiçeğinin olması sebebiyle mayıs ayının ortasından itibaren kısım kısım bal arılar tarafından toplanmaya başlar. Haziran ortası ve sonuna doğru tamamen komar çiçek salgısı bala dönüştüğünden arılar kovanlarında komar çiçeklerinden aldıkları üç çeşit salgıyı birbirine karıştırırlar ve tamamen şif kaynağı olan komar çiçek balı meydana gelmiş olur.

Komar çiçeklerinde bulunan toksit maddeler bala karıştığından bazen tansiyon düşüklüğü ve bal tutması gibi rahatsızlıklara yol açabilir.
Bu yüzden Komar balına yöremizde tutan bal, deli bal gibi adlarda verilmiştir. Trabzon bölgesinde yetişen komar çiçeklerinden bir türüne değinmek istiyorum. Sarı komar çiçeğin de (Zifin) bulunan Grayonotoksin maddesi nedeniyle arılar tarafından alınan bu madde petek gözlerine konularak zehir bala karışmış olur fazla yenildiğinde zehirlenmelere yol açabilir.
Komar balını yedikten sonra 5-10 ile Bir saat içerisinde belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Nabızda düşme, mide bulantısı, baş dönmesi, deride kızarıklık gibi belirtileri görülür.
Zehrin insan vücudundan atılması için tuzlu ayran ve tuzlu su içirilip insanın kusturulması gerekmektedir. Eğer aynı şikayetler devam ediyorsa en kısa sürede tıbbi müdahale gerekir. Burada önemli olan Komar balının diğer ballar gibi çok tüketilmemesidir. Bu tür olaylar genellikle Komar balı tazeyken meydana gelmektedir. Komar balının uzun süre beklettiğimizde içerisindeki toksin maddesinin kaybolduğu görülmektedir.
Arıların Komar çiçeği çifinden fazlaca aldıkları bala yörede deli balda denilmektedir.
Kumar çiçekleri yörede genelde Mayıs ve hazıran aylarında açmaktadır Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan Saf Kafkas arilari kumar çiçeklerini çok sevmektedirler.
Bu üç çeşit çiçekten aldıkları bal özlerini, salgilayarak midelerinde bala çevirerek Karadeniz yöresine has kaliteli şifali balları üretmektedirler. 
Fazla yenildiğinde baş dönmesi, mide bulantısı, terleme, sarhoşluk gibi belirtiler gösterir.
Kumar balı yenildiğinde görülen zehirlenme durumlarında vucutta bulunan zehirin atılması için Tuzlu ayran içilmelidir.. ayrıca hastanın kusması sağlanmalıdır. Eğer şikayetlerin devam etmesi durumunda hastayi acilen doktora getirilmesi gerekmektedir?
Akciğerlerin temizlenmesinde,
Mide ve bağırsak hastalıklarında,
Tansiyon düşürmede etkili
Ağrı kesici özelliği vardır,
Tansiyon hastalarına önerilir….
Halkımız Komar balını ülser, mide ve bağırsak sistemlerinin tedavisinde, ayrıca ciğer hastalıklarında da kullanmaktadır. Unutmamak gerekir ki Komar balının zehirlenmelere yol açmaması için dikkatli kullanmak gerekmektedir.
Yöremizde üretilen bu nadide şifa deposu bal çeşidimiz diğer bal türlerine göre daha pahalıdır. Bunun sebebi Komar balı hakkında üniversitelerde uzmanlar tarafından araştırma yapılmasıdır. Uzmanlarımız Komar balının insan vücudundan birçok konuda şifa kaynağı olduğunu tespit etmiştir.
Not: Komar balı ‘ nın çocuklara kesinlikle verilmemesi tavsiye edilir.
DİKKAT: Kahvaltılık olarak kesinlikle kullanılmaz.

KOMAR BALI’NIN FAYDALARI NELERDİR? 

Özellikle hipertansiyon hastalarının tansiyon dengelemesine yardımcı oluyor. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklarda iyileşme sürecini hızlandırıyor, öksürüğün kesilmesinde büyük rol oynuyor ayrıca astım hastaları için kullanımı öneriliyor. Gastrit, bronşit, farenjit gibi hastalıklara karşı da vücuda destek oluyor. Mide ağrılarının, reflünün, ülserin hızlıca dinmesini sağlıyor. Doğru miktarda tüketildiğinde sinir sisteminin düzenli çalışmasına destek oluyor. Cinsel performansı arttırıyor. Sinir sisteminin düzenlenmesine, sinir bozukluğu, halsizlik, uykusuzluk gibi sorunların da kolayca çözülmesine pozitif etki sağlıyor. Çok güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğu için bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudu mikroplardan ve virüs kaynaklı hastalıklardan koruyor. Ağrı kesici etkisiyle baş ağrısı gibi sıkça yaşanan kronik ağrılara da iyi geliyor. İçinde kalsiyum, potasyum gibi vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri sağlıyor. Akciğer ve karaciğerde ki hastalıkları etkiliyor ve yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor. Ağız içi yaralarını ve cilt lekelerini tedavi ediyor.

Müşteri Yorumları

İlk yorumu sen atmak ister misin?