Pekmez tereyağı karışımı nasıl yapılır?

Pekmez tereyağı karışımı nasıl yapılır?

Pekmez ve tereyağı ayrı ayrı tüketildiğinde oldukça faydalıyken, bir araya geldiğinde hem çok faydalı hem de oldukça lezzetli bir hal alır. Adeta öksürük savar, doğal öksürük şurubu ve aynı zamanda balgam sökücü olarak da nitelendirilen pekmez tereyağı tüketimi özellikle çocuklar için bağışıklık sistemini güçlendirmek ve daha pek çok konuda etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve hastalıklara karşı adeta bir kalkan görevi görmesinin yanı sıra balgam sökücü özelliğiyle bilinen pekmez tereyağı, sağlıkla tüketmek için uygundur. 

Sık sık hasta olan çocuklar için kullanılması uygun gözüken pekmez tereyağı birleşimi karşısında vücut direncini artırmak mümkündür. Bu şekilde hastalıklara karşı çok daha güçlü olunabilir. 

Pekmez tereyağı karışımı nasıl hazırlanır?

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Bir tatlı kaşığı tereyağı
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu

Pekmez ve tereyağı aynı cezveye konur ve tereyağı eriyene kadar kısıt ateşte bekletilir. Tereyağının erimesinin ardından kaynaması beklemeden hemen ocaktan alınır ve biraz ılımasının ardından limon suyu ilave edilir. Pekmez ve tereyağı karışımını bu şekilde hazırlamak mümkündür. Üst solunum yollarında etkisini en hızlı şekilde görmek için bu karışımı sabah akşam bir tatlı kaşığı şeklinde tüketmek önerilmektedir. 

Pekmez ve tereyağı karışımının faydaları

Tereyağı ve pekmez tek başına tüketilmesiyle dahi oldukça faydalıyken bir arada tüketildiğinde özellikle öksürük ve balgam atamama gibi durumlarda tüketilmesi önerilir. Özellikle kış aylarında pek çok kişi soğuk algınlığı ve benzer rahatsızlıklarla karşı karşıya kalır. Soğuk algınlığı, nezle, grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve şiddetli öksürük gibi rahatsızlıklar karşısında etkili pek çok gıda vardır. Rahatsız edici boyutlara gelen öksürüğün şiddetini azaltmak ve en hızlı şekilde geçmesini sağlamak için pekmez ve tereyağı karışımından faydalanılabilir. Bu karışımın faydaları şu şekildedir;

  • Şiddetli öksürüğü hızla keser
  • Astım ve bronşite iyi gelir
  • Kan değerlerini artırmak konusunda etkilidir
  • Üst solunum yolu enfeksiyonlarını geçirmekte faydalıdır
  • Soğuk havalarda üşümeye karşı vücut direncinizi artırır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.